Aura-soma

Aura-soma is de benaming voor een uit Engeland afkomstige holistisch gerichte therapie, die trillingen van kleuren, geuren en edelstenen gebruikt om het natuurlijk evenwicht tussen lichaam, ziel en geest in de mens te herstellen. Deze alternatieve geneeswijze corrigeert stoornissen door zowel op het lichamelijke als het subtiel fijnstoffelijke niveau in te werken. Aura-soma vormt een nieuwe verbinding tussen kleuren-, edelsteen-, aroma- en chakratherapie. Aura-soma werkt vooral in op de energetische oorzaken, die er verantwoordelijk voor zijn dat ziekten zich vroeger of later op lichamelijk gebied manifesteren. Aura-soma is een methode om de levensenergie weer te laten stromen. Dit stromen van energie zal de gebruiker subjectief ervaren in de vorm van welzijn, gezondheid en levensvreugde.

Alle bij Aura-soma gebruikte middelen bestaan uit in de natuur voorkomende elementen. Zo worden vooral plantaardige olieën ,

plantenkleuren, water, etherische olieën en de energieën van edelstenen gebruikt.
Aura-soma is ook in eerste instantie een kleurentherapie, want de energie van de kleuren wordt bewust gebruikt om genezingsprocessen in werking te zetten en de inwendige arts te activeren. In het centrum van deze therapie staat de persoonlijke keuze van de balansoliën. Ieder mens voelt zich intuïtief aangesproken door bepaalde kleurtrillingen en kleurcombinaties.

De belangrijkste werktuigen van Aura-soma zijn de balansoliën, de pomanders, de quintessencess en de tincturen. De balansoliën vormen de basis van deze therapie en bestaan voor 50 procent uit een oliemengsel en voor 50 procent uit een mengsel van verschillende soorten water . Ze zijn in doorzichtige , hoekige glazen flesjes gegoten en hebben een werkelijk ‘kleurvoorkomen’. Twee duidelijk gescheiden , verschillend gekleurde lagen ontstaan doordat de olieachtige laag vanwege haar kleinere soortelijk gewicht op de waterige laag drijft. De verschillende kleurnuances worden verkregen door plantaardige kleuren. Die trillingsenergie van de balansoliën wordt nog verhoogd door het inzetten van etherische oliën en kristalenergieën.