Wie ben ik

Wie ben ik ? Mijn naam is Josiane Burrick, ik ben een vrouwke, tel nu 59 lentes en ik heb een passie voor dans en zang, helen, ‘geesteswetenschap’,vrede, moeder natuur, dromen, m’n gezin, en en en… nog zoo veel meer. Verder ben ik zoals iedereen op weg , voortdurend aan het groeien met vallen en opstaan…en toch steeds dichter komend bij m’n kern…

Op die weg werd ik partner en moeder van twee kinderen , en nu ook oma(hoera! van vier schatten tot hier toe)
Leerde ik allerlei in scholen,boeken, kursussen,door ervaring, door studie sterk in het domein van ‘geesteswetenschap’, door het leven zelf…(zo waren vb. het opvoeden van m’n kinderen, samenwerken in verschillende groepen, de jarenlange zorg voor m’n dementerende moeder thuis boeiende leerprocessen)

en wat voor Brighinda Healingsounds belangrijk is denk ik :

dat ik qua m’n zang/beweging als geneeswijze betreft : leerling ben/was van (en een opleiding/kursus dus volgde bij) :

 • Jonathan Goldman, USA, soundhealer,musicus, auteur en directeur van auteur van Klankhelersassociatie (Sound Healers Association),president van Spirit Music
 • Jill Purce, soundhealer,net zoals Jonathan een pionier in de internationale boventoonzangbeweging
 • Renee Brodie, color- and soundhealer(crystal bowls)
 • dat ik een opleiding ‘leraar sacrale dans’ te Findhorn volgde
 • dat ik leerling ben van en kanaal voor m’n gidsen (klik hier voor meer info)de Anad-Deva’s.

Wat m’n kanaal zijn betreft voor klank(het woord) en beweging, voor het ontvangen van hulpmiddelen is er een mate van ‘aanleg’(helen op afstand vb is een gegeven reeds aanwezig sinds m’n jeugd) en verder is er een mix van opleidingen en zelfstudie die leidden tot een evolutie van de ‘aanleg’ (ik heb een hoog autodidactgehalte, en studeer nog steeds op regelmatige basis in allerlei terreinen die wezenlijk zijn voor BrighindaHealingsounds).

Belangrijk voor BrighindaHealingsounds is zelfstudie en ‘channeling’ in verband met het woord . Wat studie betreft verdiep ik me onder andere in verschillende alfabetsystemen zoals vb. het Sanskriet, Hebreeuws, het Germaans Runenalfabet en Keltische Bomenalfabet (Ogham) Ook m’n ‘geesteswetenschap’ aard, een zoekende aard op het vlak van ‘kosmologie’, ‘mythologie’, ‘levensbomen’(klik hier voor meer info) en ‘innerlijke vrede’, vrede,liefde is vruchtbaar voor m’n helend werk. En vaak wordt ik door m’n gidsen geleid naar welbepaalde ‘bronnen’ .

Belangrijke bronnen(niet al mijn bronnen) van studie/kennis op het vlak van :

* Intuïtieve ontwikkeling :

 • Studie en een korte opleiding in de methode gehanteerd door Rudolf Steiner
 • Studie en opleiding /verschillende kursussen Light Body Instituut – USA(Sanaya Roman en Duane Packer (Orin-Daben))
 • Studie en twee jaar opleiding Arcane School (Bailey)
 • Studie en kursus Sjamanisme

* Geneeswijzen :

 • Opleiding verpleegkunde
 • Mix van kursussen/studie in het domein van healing, chakrahealing, licht/kleur, helende beelden, Chinese geneeskunst in relatie tot ‘emoties’ en klank in het bijzonder, plantessenties, kristallen,aura-soma, orakel/transformatiespel, orakel/tarot, reflexologie, psychologie, fytotherapie,

* Vrede/Innerlijke vrede :

Wat ‘vrede’ betreft was ik jaren aktief (en medestichtster) in De Vuurbloem, Centrum voor Geweldloosheid in Omgang en Konflikthantering..opleiding en ervaring is er dus in de ‘geweldloze communicatie’- methode Pat Patfoort.

Verder is m’n bagage een mix van opleiding/zelfstudie : in methoden/ideeëngoed van Dr Gordon, Marshall Rosenberg, Sanaya Roman(Orin) Liefde van de Ziel, Carl Rogers, Margreet Van Den Brink, Gandhi, Attitudinal Healing, Aandacht(mindfullness)-methode Chinese geneeskunst, Mindfulness, Cuvelier,
En natuurlijk zijn de bronnen (en nog vele niet vermelde bronnen) aangehaald in de ‘intuïtieve ontwikkeling’ ook leraren op het gebied van vrede/innerlijke vrede !

Belangrijk voor Brighinda Healingsounds is het tenslotte dat ik verder blijf leren , en daarmee bedoel ik ook leren vanuit m’n praktijk (een vijftiental jaar nu) en het leven !