Helende Droom Orakelbeelden

Via een soort sjamanistische reizen /dagdromen ontvang ik beelden, een verhaal, een droom in symbolentaal die vertellen wat aan de basis ligt van een disbalans, onvrede, probleem, ziekte etc … of die gewoon een antwoord geven op een vraag van je hart, een belangrijke vraag, een vraag waarmee je al lang worstelt enz .
De beelden die ik ontvang noem ik ook orakelbeelden omdat ze net als een orakel advies en inzicht geven en je helpen onevenwicht te herstellen en te werken aan positieve resultaten. Omdat een orakel een communicatiepunt is tussen mensen en ‘goden’(zo luidt de officiële uitleg) dus een communicatiepunt is tussen de mens en z’n spirituele bronnen, ziel, wijze kern, hoger zelf,gidsen, het universum,enz ….. en ik deze beelden ontvang van het ‘universum’ via m’n wijze bron en gidsen

Vaak ontvang ik zo beelden van oer-energieën, archetypen waaruit ieder van ons en het universum is opgebouwd, en die ook iedereen herkent…Voorbeeld het archetype ‘de zon’ komt regelmatig aan bod en kan vb. staan voor kwaliteiten vreugde,ongehechtheid, de ‘bevrijde’ ziel, zelfvertrouwen, zelfinzicht, zelfverzekerdheid, zelfbewustzijn, zelfstandigheid..levensvreugde,vitaliteit,warmte en optimisme.
Ook de “elementen” die in alle culturen terugkomen als de basiselementen van het leven komen regelmatig aan bod , en die duid ik dan meestal vanuit hun betekenis in de Chinese geneeskunst waar het fysieke en psychische als ondeelbaar verbonden met elkaar worden gezien.
Zo kan ik vb. ook een glimlachende clown ontvangen, die kan betekenen dat je net als de feniks meer humor en relativeren in je leven moet brengen,toelaten..of die kan betekenen dat je de kwaliteit van het hart, ‘vreugde, een tevredenheid met wat is’ nodig hebt bij je vraag, om te helen …

Deze beelden en symbolen ontvang ik meestal in een verhaalvorm waar het begin vaak duidt op waar het om gaat….het midden duidt op belemmeringen en hulpmiddelen – ook het mooie in een persoon als hulpmiddel – toont,aanbrengt …en het einde een belangrijk alternatief,hulpmiddel,kwaliteit om je naar te richten aanbiedt. Het eindigt meestal met een “happy end”, een stralend kwaliteitsbeeld …net als een sprookje.

Deze beelden zijn helend op zich, ook zonder duiding (en zijn echt krachtig) en zijn dan eigenlijk het zuiverst.. want interpretaties en duiding kan verkeerd zijn, of ontoereikend enz…
Ik “duidt” ze dan natuurlijk naar best vermogen, omdat de duiding ook belangrijk is, omdat dit je dan “bewust” maakt van allerlei, of zaken bevestigt en accentueert (patronen waar je in vastzit, mooie eigenschappen die je wel of niet erkent, ideeën die kunnen helpen en je al wist of sluimerden,enz) en zo je aanzet ermee aan de slag te gaan
In deze reizen/beelden komt het mooie en belemmeringen van een persoon aan bod, ook hulpmiddelen worden daar regelmatig aangereikt.
Net zoals mantra’s hebben deze beelden de potentie je bewustzijn te beïnvloeden en je te verenigen, sterker te verbinden met een bepaalde energie, kracht …verbonden met deze beelden.

Nog meer over info hierover vind je door te klikken op beelden.pdf – hier, het gaat om teksten over het “beeld als symbool”, “dromen” en “archetypen” van Anodea Judith. Deze teksten vertellen nog meer over de helende kracht van beeld en droom. Het begrip “archetype” wordt wel anders vertaald als in mijn tekst, de schrijfster heeft het over “archetypen” zoals verwoord door Jung.
Met archetypen bedoel ik de oer-energieën die de kosmos vormen en die weergegeven worden in levensbomen,kosmische klokken, het alfabet, astrologie enz van verschillende culturen, levensbeschouwingen, systemen zoals vb. …van de Kaballah, de Germaanse mythologie( wereldboom Ygdrassil en Runensysteem), Maya’s (Tzolkin), de Kelten (Ogham en boomkalender), boek van Toth (tarotboom), de Zodiak, de I Tjing, kundaliniboom-chakrabladen en band met het Sanskriet(uit werken over ‘tantrische yoga’), medicijnwiel(met belangrijk aspect de ‘elementen’)enz …

Door m’n band met het woord en het alfabet ontvang ik regelmatig alfabetsymbolen.(vaak met hun ‘beweging’ – een belangrijk hulpmiddel in mijn aanbod)